en | nl

Wat doet Sharp at Work

Wat kan Sharp at Work voor jou als werkzoekende betekenen? Sharp at Work is een arbeidsbemiddelaar welke het belang van de werkzoekende centraal stelt. We helpen je bij het vinden van werk, we ondersteunen en adviseren je bij de sollicitatieprocedure en we staan voor je klaar bij vragen en advies nadat je bij de opdrachtgever begonnen bent. Afhankelijk van de mogelijkheden proberen we altijd om je aan een vaste baan te helpen.

Via Sharp kan jij op basis van de onderstaande diensten (weer) aan het werk:

  • Uitzenden
  • Detacheren
  • Payrolling
  • Werving & Selectie

Uitzenden

Als je als uitzendkracht aan de slag gaat ben je een flexibele arbeidskracht. Afhankelijk van de functie/vacature die je gaat vervullen wordt er bepaalde flexibiliteit van je verwacht. Dit kan te maken hebben met de aard van de werkzaamheden of de wens van de opdrachtgever. Als uitzendkracht kun je als oproep-, part-time of full-time kracht gaan werken. Het is zowel voor jou als de opdrachtgever mogelijk om op elk moment te stoppen. Uiteraard mikken we altijd op werk voor langere tijd en indien mogelijk een vaste baan.

Detacheren

Als je wordt gedetacheerd werk je via Sharp voor bepaalde tijd. Bij detachering is Sharp je werkgever en werk je op projectbasis of voor een vooraf vastgesteld tijdsperiode bij een opdrachtgever. Als de het project of de opdracht eindigt zorgen wij dat je weer start met een ander project of bij een andere opdrachtgever. Je hebt meer zekerheid omdat je van te voren weet hoe lang je arbeidsovereenkomst duurt.

Payrolling

Payrolling komt vaak voor als een werkgever/opdrachtgever kiest om de administratieve lasten en bepaalde werkgeversrisico’s bij Sharp at Work onder te brengen. De arbeidsovereenkomst wordt getekend door jou en Sharp at Work, wij zijn dus de feitelijke werkgever. Verder speelt Sharp voor jou een kleine rol omdat communicatie en werk gerelateerde afspraken direct via de werkgever/opdrachtgever verlopen.

Werving & Selectie

Bij W&S is Sharp at Work de bemiddelaar. Wij nemen letterlijk de werving en selectie uit handen van een werkgever. Dat omvat o.a. het adverteren van de vacature, het beoordelen van sollicitatiebrieven en CV’s, voorselectie en het voeren van sollicitatiegesprekken met de kandidaten. Overleef je de sollicitatieprocedure en wordt je aangenomen, dan kan dat óf in eerste instantie op basis van uitzenden/detacheren of rechtstreeks op contract bij de werkgever.